Sunday, December 19, 2010

bz bz b

truly...its happening...truly, im sad....truly i have to run...truly, i need to go...truly, i have to die, truly, i fear...truly....im scared...truly...im done....

its true...im done...dah berapa kali nekad..tetap juga begini..dah berapa kali sakit...tetap juga begini..sudah berapa kali pujuk diri sendiri tetap jugak begini..y? y?y? mmg tak tahan..sgt2 tak tahan...

Friday, December 17, 2010

love u more..

today..he said he loves me....today, he asked me to laying besides him..i want..it's calm..it's feel good,..i want..i want it more...i want it...huhuh..


Tuesday, December 14, 2010

mungkin kah rindu itu dtg lagi..

saya terlalu rindu dengan kamu...
saya batuk kerana merindui kamu...
akan kah saya sakit kerana merindui kamu....
jujur...
saya saya sanagt merindui kamu...

Sunday, December 12, 2010

vacation @indoensia..cant figure ny word..so best..

miss him...
miss them..
miss you...
cant say by word...

tak mampu nak berkata apa...

tak mampu nak berkata apa lagi...yang saya tau saya rindu suasana itu..suasana d kala bersendri kala berdua, di kala bertiga, d kala berempat....

Wednesday, December 8, 2010

saya mengaku saya rindu,,,

ehehe...wpun kulit saya hitam..wpun kulit saya banyak bekas gigitan nyamuk..banyak sekali ya...tp jujur mmg saya merindukan semua...

1st day..

sampai d epot d sambut mesra oleh fanawara and famappi...terus ke hartako indah...fuh..rumah agak besar dan nyaman....setibanya d sana aku terus ke dapor dan bertemu dengan kak bia mintak air sejuk,,kak biak bingung lalu d sambut oleh fuang ati katanya aku mintak air sejuk,,,baikla..mari bertemu dengan sepupu sepupu saya....


Wednesday, November 24, 2010

Friday, November 12, 2010

kita kenapa aling?

kita kenapa bagini aling?
kita kenapa jadi begini?
ayang mmg tak suka begini.
ayang sakit bila begini.

kenapa kita tak sehaluan aling?
kenapa kita tak sehala aling?
ayang mau kita sama-sama.
ayang mahu semuanya baik-baik saja.

kenapa kita tak 'kenal' masing-masing?
kenapa kita mahu ikut jalan kita sendiri?
ayang mmg mau 'satu jalan' dengan aling.
ayang mmg mau bersatu dengan aling.

kita kenapa aling?
apa yang kita cuba pertahankan? ego? marah?
ayang cuma mahu disayang aling..
ayang cuma mau aling untuk sempurna buat ayang.
tak perlu sempurna untuk semua.
HANYA SEMPURNA UNTUK AYANG..

Tuesday, November 9, 2010

mungkin kena berubah...

kenapa tunggu hari mendatang menyakitkan sedangkan hati ingin kebahagian...ini word yang membuat aku baring tediam d katil sambil meletakkan bantal d muka...owh..kenapa perit hubungan ini???...d mana kebahagiannya klu ini yang datang kepadaku???..ceritakan kepadaku d mana kegembiraan dalam hubungan ini...aku perit sekali..adakah aku yang terlalu sensitif?? tidak! dulu dengan 'teman lama' pun macam gini jugak, tp semuanya lancar, semuanya bahagia...aku wanita yag mau di manja, di belai dan di sayang,..bukan tempat untuk meletakkan harapan yang tidak diketahui mana akhirnya..

buat kau, bedirilah di egomu sendiri, kau x faham apa yang aku mau, ko x faham apa yang aku perlu, untuk kebahagian dan kegembiraan bersama, aku lepaskan kau pergi, walaupun SAKITNYA sangat PERIT, biarlah ia sekali,..asalkan tidak berpanjangan untuk seumur hidup...

mungkin HATI KITA INGIN BERSAMA TAPI PENGHALANGNYA CARA KITA YANG BERBEZA..mungkin KITA SALING MENYAYANGI TAPi EGO SENTIASA MENEGAKKAN SEMUANYA..

mungkin dalam setahun ini, aku berubah, tidak kenal untuk membantah, tidak kenal untuk menyatakan 'tidak', tidak kenal utuk besuara...cukuplah setahun aku hanya ikut mengangguk dengan apa yang disuruh,..cukup la setahun..cukup la..cukup la..

hari ini, aku ingin berubah, menjadi setahun sebelum ini, bz dengan kehidupan dan hal peribadi sendiri, bz dengan activiti yang tak seberapa..tak apa..mula dari awal semua tak salah...


Monday, November 8, 2010

happy anniversary

ok..(kenapa setiap post kena mulakan dengan 'ok'?)


hari ini dan saat ini genaplah tiga tahun aku uda bertunang bersama MOHD SYAHIRUDIN...fuh..tiga bulan...klu orang bilang tiga bulan berlalu macam sekejap jak d rasa...but for me...its hard to further the life on to...what is the most surprising is..kenapa semua ini berlaku (bukan salahkan takdir...)

ok..untuk memulakan cerita..ya dulu saya mempunyai kekasih selama 4 tahun...4 tahun okay...bukan 4 bulan....semuanya elok sahaja...sgt2 elok...tak ada curiga, tak ada jealousy, understanding and trusting tak pernah luntur...until 1 day..i met this guy, during our first meeting with my cousins (i guess)... honestly, we just an 'often meeting friends'...without any prejudice, argument, i was been engaged with him by my father..god god god...

berkenalan tak sampai 3 bulan...bercinta tak sampi 5 bulan dan sekrang bertunang...can u guys how it feel to get know each other...its very terrifying....i mean too terrifying... 3 bulan, pernah wujud rasa sayang kerana sayang, 3 bulan pernah wujud rasa sayang kerana tanggungjawab, 3 bulan pernah wujud rasa tanda tanya ' aku salah pilih orang ka?' ' kenapa aku?' dan banyak lagi...3 bulan pernah wujud rasa menyesal atas keadaan ini (bertunang)....3 bulan pernnah wujud rasa ingin patah balik dan lari,...ini baru 3 bulan ...klu uda 4,5 ,6 bulan, cannot be imaging apa rasa yang akan wujud...

ya, certain people would say, this is the time to get know each other,..betul!!! tapi hanya untuk berkenalan lebih rapat, tp bukan untuk menerima semuanya yang akan dapat, bilang orang cakap 'past is past' betul..mmg 'past is past' but in certain story we cant accept everything on what we got..

keadaan sekrang 'saya masi sakit dengan kisah lalu' sgt sakit..'klu saya tau semua ni..saya tidak akan pilih jalan ini...' ini yang saya rasa sekrang..tp ada peluangkah untuk patah balik?? ada peluangkah untuk keluar dari semua ini..atau teruskan saja dengan memujuk hati agar melupakan semua?...aku masi berfikir...

APAPUN,..

HAPPY ANNIVERSARY 3 months ...
I LOVE U laling..
hope our relationsion become more better than before...

Saturday, November 6, 2010

hati saya masi sakit...

kerana hati saya masi sakit...saya tidak mampu untuk berkata apa2..
kerana hati saya sakit... saya takut untuk lihat kedepan
kerana hati saya sakit...saya korbankan hidup saya
kerana hati saya sakit...saya tidak boleh berfikir apa2
kerana hati saya masi sakit...saya tak berani SEMUANYA..

Thursday, October 28, 2010

andai kau baca...

jujur..ayat2 yang akan kamu baca selepas ini keliuar hati nuraniku...jujur...

buat sahabat ku

dean..

terima kasi atas nasihat dan dorongan,
terima kasi atas keasanggupanmu menjagaku sebagai kawan,
terima kasi atas layananmu sebagai teman,
terima kasi atas keupayaanmu untuk berbicara...

sahabatku dean,

aku tau hatimu tulus untuk aku..
aku tau jiwa dan ragamu ikhlas untuk aku...
sebagai sahabat, jujur, aku gembira d sampingmu
sebagai teman, jujur aku senang d seblahmu..
sebagai rakan, jujur aku akan setia dengan mu..

sahabatku dean...

semalam aku hampir terjatuh..
ya, aku hampir terjatuh...
kata2 mu ku hormat sebagai lelaki..
nasihatmu aku pegang sebagai lelaki..

kau ambil aku sebagai sahabat sebelum aku terhempap..
kau dengar ceritaku sebagai sahabat sebelum aku menagis
ko pimpin aku sebagai sahabat untuk maju..
jujur...

terima kasih dean...

its hurt...

memang dugaanmu cukup besar ya Allah...cukup besar! aku di uji dalam perhubungan hidup, aku d uji dalam kemajuan hidup..sungguh perit sekali yang aku tanggung sampai aku takut untuk tgk kedepan lagi...tak ada sapa yang beri sokongan...hanya mama jak yang bilang 'dak pa tuh'..dak dak orang yang buat aku happy,,mana orang itu?? mana??? hanya berdiam?

Wednesday, October 27, 2010

a very hard day to life....

.....i know people might laugh out there...i know...they are putting their hand together after know this happened...

okay..lets discuss about the past...okay..people might say the past is past...but what if it is too much...

should i accept it?? or leave it?? okay...if the story we can accept as a joke..i will..but its hard..totally hard...

i should learn how to forget...just tell me the time will cure it off....tell me..that u already forget everything...tell me that u really want me as u want me...tell me that take a good care of me...tell me that that u really will do what u tell me...

Thursday, October 21, 2010

WELCOME BACK...

dulu...dulu2...mmg nekad untuk tulis belog hari2...tp sampai hari ini baru mood itu dtg..sebab apa? it cause im freaking damn crying last nite until i have come to school dengan mata yang bengkak, pening dan sakit badan..jujur these happening to me now...i thought last nite is the ending of this sicking matter..yes i do...but all become f**king damn matter after i try to settle it up...end up it settled...hopefully..

yes! yes! the past is past..i should make it..past is past...i have make it ...past is the pas....

Monday, September 20, 2010

do i?

okay..here it is..pretending im okay is not good for my heart...especially for my heart..pumping more than usual is unusual...trying to figure out what has been hiding inside here,,,no matter what it is..this is where im standing now...ok lah...hari ni start mengajar..huhuh..rasa macam tak sedap hati jak dari td...bersambung...

Thursday, September 16, 2010

kawan lama saya...

saya tak kesah raya saya macam mana...tp raya saya kali ni agak berlainan dari sepanjang 4 tahun yang lepas..beraya bersama orang baru..mmg agak sukar sedikit..untuk memulakan sesuatu yang baru..agak payah...saya gembira sekrang...saya sedih sekrang..saya tidak peduli apa2 sekrang...saya hanya pikir apa yang saya rasa sekrang...cuma masi tertanya..adakah patut semua ini berlaku???,,,

sejak akhir2 ini banyak kawan lama saya hubingi saya balik..saya rasa gembira saya masih diingati..saya bersyukur masi ada yang mengaku saya kawan mereka...cuma kenapa saya masi rasa bersendirian..semalam..baru rasa lega..semalam baru rasa tenang...semalam baru bersyukur apa yang kita ada harus d hargai...




Saturday, September 4, 2010

keputusan..

klu keputusan itu tidak menyebelahi aku...aku siap untuk menerimanya semua..aku siap untuk memberhentikannya semua..aku siap untuk beseiap sedia..klu keputusan itu menyebelahi aku...aku hanya mohon bahagia, gembira dak senang...

Sunday, August 29, 2010

jalan0jalan ka namanya td...

ntah la...td tgk wayang...p macam dak happy, td p main snooker, tp macam dak fun, tp p makan cheesy wedges tp macam dak best...tp jalan2 pusing bandar..sangatlah bosan..kenapa rasa bosan, sering melanda diri ini, kenapa rasa sedih, mudah tersentuh, cepat terasa sering melanda diri..masikah sebab keputusan yang bukan dari hatiku sendiri..kadang2 aku cuba untuk menerima keaadaan yang sebenarnya...ya aku mmg sudah untuk terima keadaannya..tp untuk memaintainkannya aku tidak ble melakukannya bersendirian...betul..aku tidak boleh melakukannya secara bersendirian...tp aku mmh bersendiri....tp masa tgk wayang ada word yang mmg terkena d hatiku....'when u are here, i dont feel likes u are here'..mmg kenak la...aku sungguh bosan dengan kehidupan sebegini caranya..i need some changes..but it takes time to get it..yeah...i will move 1 day...i will...get it soon...

oaky, since my simcard has gone...hurm ntah lah..klu c zul dulu cepat jak tindakannya untuk menyelesaikan tindakkanya..knapa kali ini lambat...kenapa kali ni aku harus yang buat semua untuk semua...kenapa??? kenapa aku bodoh untuk menerima semua ini sedangkan aku tau semua ini tidak akan berhasil...napa akuhanya berdiam sendri sedangkan aku ble bersuara...aku rindu apa yang ada pada au dulu..aku rindu apa yang aku punya dulu..aku rindu semua milikku dulu..betul2 rindu..sebab apa yang aku ada dulu tidak sama rasanya...sepatutnya

jalan ka namanya td?/?

lets say....if...

Tuesday, August 24, 2010

dewasa ini...

mari kita menulis lagi..okay..banyak kerja yang harus d langsaikan selepas ini....aoa yang poerlu mereka ketahui adalah ...pembahagian kertas xm..

dewasa ini

lets say....if...

mari kita mulakan untuk kembali berbloging...

ok...mmg sgt2 bersawang...memandangkan sekrang i dah ble online d mana sahaja..so...unlimited dalam pnggunaan internet..saya ingin menyarakan apa yang ingin saya utarakan...baiklah..sekarang saya tidak lagi berasa sedih sgt dengan apa yang berlaku..harap ianya berkekalan...just watvh what i do..and make a positive think that everything will be good soon..hehehe...i da mula merepek...

saat ini aku berada d kelas 4SRC (sains rekacipta)..menjaga budak xm bukan sesuatu yang menyeronokkan...just reminf them jangan menjadi sotong (meminjam) dan jagan menjadi bangau (meniru)....

ok...listen..kenapa aku yang harus menerima semua tanggungjawab itu sedangkan kan ada lagi yang lebih layak..kedudukan ku d tempat ini hanya sementara...bukan aku yang sepatutnya menyelesaikan semua tugas...ada yang lebih berhak...ya..honest, sesuatu yang bangga bila d beri tanggungjawab kepada kita, itu menunjukkan orang mempercayai kita....tp bila uda macam ni, masi dalak proses learning , should i mengambil semuanya???..i just subtitution of something..plz...i wanna get out from here...

cerita kedua, hidup semakin pulih, just remind myself klu kita sedih2 pun kita akan dlanda depression...n plz shana...wake-up....biar kena blajar dari zero..semuanya harus zero...eh eh..malas nak buka cerita l;agi..ok bye...

Sunday, August 15, 2010

becareful

i just wrote something just now...suddently its gone..what to do?..ok one thing i should always remind myself.. 'be careful, they cannot be trusted'

Saturday, August 14, 2010

lets say....if... video

dangdutkah kita....

saat matamu
bertemu mataku
udara segar pun masuk paru2
meski orang bilang sudah bukan zamannya
romantis2an seperti saat umur belasan

tapi jagan ragu kalau engkau mahu
karna bila perlu
lagu dangdut pun kita tiru
tak ada gubuk derita
mesti makan sepiring berdua
dan menari2 bagai boneka dari india

jangan ingat lagi
masa yang dahulu
saat kata cinta masi mengundang rasa malu
kita sudah berubah
kini telah dewasa, umur bertambah tua
meski tak setua oh masi irama
alahmdulillah...puasa pertama dah masuk pagi ini...1 ramadhan 1428H..4 yeast past...bepuasa sebagai seorang student university,,ingat bila masa posa dulu..sebab takut tak dapat bersahur, terpaksa bawa kawan tido d bilik sebab mintak teman untuk bersahur....kadang2 tuh pukul 3 pagi dah pergi cafe..menayang muka yang busuk untuk membeli makanan. bila tunggu makanan sampai ke meja i, kepala tgh sayang menyayang dengan meja. EH. SAlam RAmaDhan buat semua ya...

ok...lama tak update belog (ayat biasa yang digunakan bila blogger hampir lupa blog dia)..eh tak! tak! saya tak pernah lupa pun blog i...cuma agak bz dengan komitment baru yang muncul dalam diri..aiseh..macam-macam je awak ni lah (versi semenanjung)..

hehe...u know what??? tak tau nak cerita dari mana....ok ok..i start wif my story yang i ingat..apa yang i ingat adalah.... ITS TRUE,,,ITS TRUE! NOW I DAH JADI TUNANG ORANG 8 AUGUST YANG LALU...GOSH..GOSH..GOSH...CEPATNYA MASA BERLALU...DAH 24 TAHUN..TAHUN DEPAN 25 TAHUN...TAHUN DEPAN LAGI DAH 26..TP JAGN RISAU...BODY, SKIN, AND GIGI TARING I MASI MAINTAIN LAGI...HEHEE...HA? KAWEN?? SEDANGKAN ENGAGEMENT DAY PUN HURU HARA..2 MINNGU NAK MAJLIS BARU I TAU NAK TUNANGAN....OK OK..STOP PASAL TUNANGAN...TGK JE GAMABR KAT BAWAH NI,,,JIWA MASI REMAJA..BAYANGKAN, TAKK SAMPAI 5 MINIT TETAMU PULANG..N I DAH JADI TUNANG ORANG I DAH KELUAR JALAN2..NI PENGARUH RAKAN SEBAYA KA NI? HAHA...BUKAN THIS IS IM STILL YOUNG..

cerita yang kedua plak...THIS IS A STORY ABOUT AFTER JAK DARI KEHEL ARI TUH, I DAH DAPAT JADI CIKGU GANTI..EH BUKAN DAH PENA BUAT ENTRY KE PASAL JADI CIKGU NI...TP GURU GANTI I MACAM TAK GURU GANTI..SEMUA ACTIVITIES SEEM LIKE I HAVE TO ATTAND IT...HUHUH..TAK APA..MMG ITU NAMANYA KOMITMENT,

third story,

ok ok..next storry..

Friday, July 30, 2010

kan bagus klu..

kan bagus klu kau d sini sekrang, duduk di sebelahku, cerita2 denangan aku...kan bagus klu sekrang aku tau klu kau memikirkan ku, kau pedulikanku dan mengetahuanku, kan bagus bila semuanya seperti dulu,.seperti yang sangat dulu2..i mean sgt2 yang dahulu...aku tau semuanya agak mustahil lagi, kedua2nya agak mustahil, tp aku harus mengakui yang pilihanku ini adalah mustahil..

Sunday, July 25, 2010

bukan kah itu tindakan bodoh??

ah sungguh bodoh tindakan itu (bukan saya yang buat)...how stupid that steps...i mean really!! what ever...i made a mistake, but i make it rite as it should be...so, any arguement will come out? i dont care, and u should never care, try to make itclearly, but u r so stupid showed up the weaknesses u have..

ok,,mari kita merenung sekejap!! kenapa masa kecik2 kita kencing dalam seluar bila dah besar kita pandai kencing dalam tandas..sebab kita ada fikiran kan...and kenapa bila perangai buruk masa muda2 kita mau bawa ke tua!!! wey! pelis lah!!! we are aging...bukan selalu muda secantik seperti saya..and tidak ka bodoh untuk mengeluarkan keaiban diri sendir

bukan rasa menyesal atas tindakan saya, tp kenapa orang tidak pandai berfikir apa yang perlu d buat sebenarnya?..jelouse?? ha cerita pasal jelouse??? kenapa perlu ada jelouse? tak salah. tp kenapa perlu menjatuhkan untuk orang lain untuk mengatasi perasaan jelouse? kenapa bukan kita sendir yang majukan diri sendiri klu ada jelouse..entah la..tak ble salahkan orang sebab orang ada macam2 jenis..tp bila d fikir kota manusia, ada otak and fikiran tp otakmu i dono ko letak d mana?? langkah mu itu tidak sedikit mnyedarkan aku....

Monday, July 19, 2010

pulih...

lets discuss a bit here..bodohnya saya kerana terlalu mimikr hal ini..mana shana yang dulu..mana shana yang dulu..here! here! shana is here!...dan telah menyedari campus life is ove...enjoy2 is over....klu pun mau enjoy ble tp kadang2...yeah!! saya gembira...lepas solat subuh tadi baru meyedarinya...zaman itu sudah berlalu dalam dua tiga bulan lalu..kini zaman baru..fuh..masuk2 zaman baru ni banyak dugaan..masi tidak percaya saya berada d alaf baru..

kadang2 ketawa sendiri kenapa harus memikirnya sebelum ini..kan semua okay2 saja...hahaha..terima kasih kawan..terima kasih ibrahim..u makes me alive..aiseh..teringat cerita c em..sgt2 melucukan..d bilik guru pun ble ketawak terbahak2..sudah la tumpang meja orang..ahahahha..em..em..aku insaf uda...ko bila lagi??..hahaha..lucu la em...

well my life is going more okay, tp masi dalam proses pemulihan..got no one beside me..im okay..yeah there is no one beside me rite now, alone with the life's line..insyaAllah d pertemukan seorang...kadang2 peristiwa begini bagus jugak berlaku..ah..semua ada baik dan ada buruk...huhuhu....okay..mari kitamulakan kehidupan yang normal..apa yang berlaku 7 / 8 bulan lepas kita lupakan...mungkin hanya selingan hidup kita..yang berlaku dari 4 tahun lalu biarkan kuasa tuhan menentukan..teruskan sahaja..bila tiba masanya..kita pikir apa yang baik..apa yang buruk...

mungkin sekejap lagi aku akan bersuara kepadanya ttg hidup..risiko yang bakal aku amek ini aku tanggung sendiri..dia suka atau tidak...itu pilihanku..semuanya akan ku jalani dengan kuat..insyaAllah...yest,..i become mo stronger now...wat ever it is...tak perlu pikir pjg2..dak kesah la macam mana pun..its my choice..bapa marah? ya bapak kemungkinan akan sedikit kecewa dengan berita ini...i mak my own...fuh..

eee...bodoh rasanya diri ini bila terkenang peristiwa itu..padahal tidak la seteruk mana..saja2 meranakan diri...bodoh2..and telengong...ok ok..masa untuk tidur shana...make ur life new..,salam!!.

Tuesday, July 13, 2010

hate u!

i hate u when i really hate u!

Wednesday, June 30, 2010

Friday, June 4, 2010

time2 macam ni la baru nak update blog..tak paham sebenarnya..dgn flu yang tak baik ni baru ingat blog...do i miss my blog...of cos la!! to tak ble nak bertahan lama dalam blog ni...(alasan)..huhu//oklah ...i tgh flu..;.flu..(tgk..sebab flu banyak kesalahan ejaan!

Thursday, May 27, 2010

here i am..

mmg lama tak update belog ini...tp mmg asyik terpikir belog ini tak ter-update lagi..tp jari jemari terasa tak bermaya untuk menaip..aiseh! macam la menaip ni kena belalri, naik tangga empat tingkat dan kena melompat atas katil..eh eh..

ok...the day my flyt ke kuala lumpur hari tuh (now here i am)...hantar borang jadi cikgu ganti...and ngam2 tgh lunch di restorant sri pantai PPD call..1st mmg tak tau sebab apa, tak terpikir nak terus iv sebab baru jak antar borang!!! yest! yest! mmg iv pun...cuak bila kena hafal sapa menteri pelajaran...menteri pendidikan...tp dia tak tanya general knowledge pun...dia tanya course and prog..yest!! yest! lapor diri in this 1st jun....alhamdulillah...wish me luck ya...


Thursday, May 20, 2010

ini maksudnya borink!!!!!

Align Center




lets say....if...

rasanya tetap sama...

ntah..

rasanya tetap sama..tak ada beza yang dari yang sebelumnya..mungkin belum jumpa yang betul-betul sebenarnya..lama kelamaan baunya tidak sewangi bila ia bermula..tidak sesegar seperti pertamakalinya...hurm..harus dipertimbangkan sekali lagi...

Monday, May 17, 2010

kini saya ...

i dah sampai rumah dah...unespected ble sampai uma seawal begini...sebab hari tuh plan pulang kk end of MAY..tp dak pa...

ANDI SYAZANA BINTI BONGKASA DENGAN INI MEMAKLUMKAN SAYA TELAH ABES BELAJAR SEBAGAI SEORANG MAHASISWA UNIVERSITY MALAYSIA SABAH DALAM course Bachelor of Education in Tesl with Honors
...
HEHHE... JANGKA AKAN MENGHADIRI MAJLIS KONVOKESYEN PADA 10.10.2010..INSYAALLAH....datang la beramai2 untuk memeriahkan majlis...SEKIAN..

Thursday, May 13, 2010



tgk gambar pun dah tau apa masalah kitorang... ini wira..bukan viva.


yang ini rasa cinta tiba-tiba hadir terhadap ums tersinta...


gambar macam ni...i mean budak2 yang tak berapa betol lebih baik buang ke bawah je..


hidup mmg indah...










ok..ini just tpt persinggahan kami...


hari tuh pernah mandi pantau kat odek..tak tau kenapa tetiba rasa lapar..huhu..baik la ..mari makan..



suka kawan dengan dorang!!! besh!!! besh!!! besh!!!


Tuesday, April 27, 2010

bersabar ya..

berita semalam dan tadi betul-betul buat aku terkedu...sungguh aku terkejut..lain perasaannya bila kita mendengar cerita daripada mengalaminya sendiri...aku pernah mengalaminya..aku selalu mengalaminya...bila kita mendengar, beban hanya d hati...bila mengalaminya beban berlipat ganda d hati dan d jasad..OH tuhan...aku faham bagaimana keadaannya...

hati sebenarnya faham apa yang berlaku sebanarnya di sana...faham keadaanya bagaimana...ada rasa takut, benci..marah, menyesal, sedih..tp sengaja untuk mendiamkan diri kerana tahu tiada hak untuk bersuara..cuma pinta hati ini hanya bersabar untuk beberapa ketika sahaja..keadaan sebanar semakin dekat dan akan merubah dan memperbaiki segalanya..hati hanya minta bertahan dan bersabar..

jujur, air mata mula mengalir bila mimikirkannya...sedih bila memikirkan..keadaan sebenar tidak seperti yang disuarakan..hati sedih..lama sekali sedih..cuma mendiamkan diri..kadang2 masalah yang berpanjangan ini ..cukup panjang sebanarnya ingin menyalahkan takdir kenapa begini...tp cukup untuk kuat hanya bersabar dan bertahan...harap kamu di sana baik2 sahaja..bertahan ya untuk seketika..aku akan datang baiki semua..mengikut kehendak-NYA..tolong la bertahan wahai hati-hati...

aku juga ingin melakukan sesuatu, tp jujur aku buntu kerana tiada apa-apa...aku ingin menghulurkan sesuatu, tapi aku hanya ada hati untuk bersabar..dan bila tiba masanya..nekadku akan ku jalankan...PASTI!!

Friday, April 23, 2010

its was so sucks!!!!

baru balik dari XM!!!! its was very damn questionz showed on that paper..i mean it!!!!! i dono what happen on me within this semester..all sucks!!!! ...tp dak pa..sem2 lepas pun gini jugak? ya ka sem lepas gini jugak..mungkin sem2 lepas jak la..bukan sem lepas...kehkehkhe....tgk jak la resultnya nnt...moga semuanya baik2 aja...TP MEMANG TIDAK PUAS HATI LANGSUNG LA!!!!!... ok ok..sila bawak bersabar.... kawan ajak p 1b td pun trus teda mood mo p!!! trus macam mau p main BOLA....dak da kaitan langsung!!!! huhuh...ok lah..masi lagi tidak puas hati..apa-pun..jujur dari hati...selamat menjawab buat kawan2 saya..

Thursday, April 22, 2010

exam hari pertama....

muka yakin bangun pagi...mahu pergi xm..

hari ni 1st exam..kehhe..okay...bukan fist time..time 1st day...esok ada lagi..pukul 2...kehhee...semalan dapat peri2..pastuh senggugut,,pastuh tak ada mod buat kerja..tak ada mood nak baca buku, nasib ada cover a day b4 yesterday...huhuh.... tp masa keluar bilik mau p xm mmg rasa berdebar...mungkin sebab 1st day..aiseh..macam tak pernah amek exam..okay..time exam..jujur masa mmg tak cuku..but i did as i can...biarla markah tuh...yang ptg paper akan datang harus buat lagi baik...aiseh..macam mana mo buat lebih baik klu lepas ni tidur...khehkehk..mari la kita sama-sama berdoa untuk kesejahteraan bersama..ok mari..selamat berexam semua...

Tuesday, April 20, 2010

eh...terasa penat baru bangun dari ....

ok ok..hari ni dah start untuk baca nota komputer dan multimedia..semalam dengan bersungguh2 untuk menamatkan pembacaan penilaian, tp...tak semudah disangkakan...mmg susah...malam ni harap2 semuanya okay..terima kasih kawan semalam, buat saya bersemangat untuk belajar...huhuh

eh..mmg rasa gembira hari ini...DIA tau kenapa..terima kasih banyak2....

Sunday, April 18, 2010

baca dari bawah...





hehehe....tak paham apa motif entri, tp tak ape...ble tgk2 gambar perempuan ni yang tak sabar mau abes study, sgt menghargai segala kelebihan yang d punyai ums...







tak..sebelum p tempat yang sakura musim salju segala..ni la yang terjadi kepada kami...kkehhkehke...pergi ke..erm..keee...akuarium UMS...4 tahun d ums baru dua kali pergi....ok ok...

AKU TAU AKU LAMBAT UPLOAD SEGALA PICS YANG KO NAK>>KO TAU APA MASALAHNYA>>>HUHUH>>HARAP D FAHAMI SEGALA KESULITAN YANG ADA>>
lets say....if...

Tuesday, April 13, 2010

tak sedar...

wah!!! 4 hari mengalami sakit gusi bengkak..orang bilang mau tumbuh gg dewasa..and my roomate says 'na..shana..ble kawen uda kau...' YES!! YES!!! i da ble kawen..hahaha...
ok ok...4 hari sebelum ni..suffer dengan sakit gusi, sangat2 tidak sedar..serius tidak sedar.. dah habis kelas ...dah habis dgr lecturer complain pasal itu ini, dah habis ( i mean tinggal sket assignment yang perlu disiapkan...seket lagi! yeah!..after this ble la enjoy sendiri2...huhuhu.

semalam baru rasa sedih..saya tak akan berjumpa dgn kawan2 yang JUJUR mau bekawan dengan saya lagi, saya tak dapat mau minum air kelapa dengan zam lagi, tak dapat p ranau jalan2 dengan dorang, tak dapat nak karaoke dengan dorang , tak dapat nak tgk wayang filem kartoon 'how to tren a dragon' tayangan tgh malam, tak dapat lepak d sadong tgh malam, dan paling best..curhat untuk mengenali kita d tanjung lipat sampai pukul 6 pagi...RINDU!!..i mmg rindu that moment!!! sgt2 rindu!!! tp i tau..bla berfikir mmg itulah hakikatnya...just ikut angin..mana ada pertemuan d situ ada perpisahan..haha...perumpamaan yang tidah sah....tak pandai nak berkata2..asal kamu tau....SAYA MEMANG SAYANG KAMU KAWAN...

next week ada xm...semuanya akan berakhir betul2 15 may 2010..tp mgkin kena balik awal sebab roadtax kereta valid untill May...hehehe...cerita semalam...after kasi mandi kereta baru rasa tenang,..baru rasa berseri sket...macam orangnya..ok bye...

Sunday, April 4, 2010

Monday, March 29, 2010


ini hanya lakonan semata..akibat ingin memeriahkan majlis seangkatan..sila abaikan..


ok..jujur hanya ingin memeriahkan majlis..will miss this moment..totally!!

1. memori malam jumat..i mean malam jumat keliwon..haha..bongok!! hari jumat malam sabtu..yeah tesel nite...tak..bukan hilang kawalan..tp mmg dinner yang lari dari expectation, so untuk menghilagkan keboringan akan me-round meja ke meja..macam YB..ok fine!! mmg malam tuh malam yang syiok..i tak seksi..macam dinner2 'out' yang i da pergi..mmg cover atas..i mean..atas'...
mmg best la...kehkhe...semua tuh ada dalam pesbook..sebab adik saya cakap pakaian saya 'sopan' sekali....khehe..watever..yang ptg saya tahu apa yang saya buat....






dulu dia yang akan bagi pendapat itu dan ini..sekarang?

i need your advice ZULKIFLI BIN ISKANDAR!!!!!!

cepat 'pulang'!

Sunday, March 28, 2010

Wednesday, March 24, 2010

im keeping ur secret and plz do so!

kehkhee...semalam hujan la wey....hujan wey kk..kk hujan wey (yeyye...semua tahu hujan kk shana)...ngeh ngeh ngeh..hati2 ya...cuaca sekrang tak berapa elok..i mean sgt2 tak elok..jgn pernah keluar tanpa memakai compact powder yang ada spf 30..ade ke?ade ke?..khhkhkehhke..

rasanya saya penat hari ni,,,ntahla..nak tido? masi ada kerja lagi ka?? BANYAK!!! so..tidur dulu!!

Sunday, March 21, 2010


tau tak kenapa tpt ni gelap?? saje je sebab pasni kami nak 'tengok' wayang free kat luar jendela...huahua...(gotcha)

this is how we cook the tomyam at awin's house..haha..dah pandai menipu sebab menngaku memasak! ko tak masak la shana...tugas ko bli barang ..kehkekhe..saya mmg suka potong2..haha..kena tipu lagi..tapi tom yam amy mmg sedap...

hari bersama coursemate...






it was a very fantastic nite when my coursemate n i playing 'masak-masak in Awins's house..kehkhekhe....kehhke..unplanning activity was arranged when i started to think what should i do on my weekend without person who supposed with me rite now..but its ok.. suka hati la mau jadi apa pun...i dont care..totally dont care...but dont feel sorry for it...




 
shana_ku. Template by Exotic Mommie Illustration by DaPino