Monday, March 29, 2010


ini hanya lakonan semata..akibat ingin memeriahkan majlis seangkatan..sila abaikan..


ok..jujur hanya ingin memeriahkan majlis..will miss this moment..totally!!

1. memori malam jumat..i mean malam jumat keliwon..haha..bongok!! hari jumat malam sabtu..yeah tesel nite...tak..bukan hilang kawalan..tp mmg dinner yang lari dari expectation, so untuk menghilagkan keboringan akan me-round meja ke meja..macam YB..ok fine!! mmg malam tuh malam yang syiok..i tak seksi..macam dinner2 'out' yang i da pergi..mmg cover atas..i mean..atas'...
mmg best la...kehkhe...semua tuh ada dalam pesbook..sebab adik saya cakap pakaian saya 'sopan' sekali....khehe..watever..yang ptg saya tahu apa yang saya buat....






dulu dia yang akan bagi pendapat itu dan ini..sekarang?

i need your advice ZULKIFLI BIN ISKANDAR!!!!!!

cepat 'pulang'!

Sunday, March 28, 2010

Wednesday, March 24, 2010

im keeping ur secret and plz do so!

kehkhee...semalam hujan la wey....hujan wey kk..kk hujan wey (yeyye...semua tahu hujan kk shana)...ngeh ngeh ngeh..hati2 ya...cuaca sekrang tak berapa elok..i mean sgt2 tak elok..jgn pernah keluar tanpa memakai compact powder yang ada spf 30..ade ke?ade ke?..khhkhkehhke..

rasanya saya penat hari ni,,,ntahla..nak tido? masi ada kerja lagi ka?? BANYAK!!! so..tidur dulu!!

Sunday, March 21, 2010


tau tak kenapa tpt ni gelap?? saje je sebab pasni kami nak 'tengok' wayang free kat luar jendela...huahua...(gotcha)

this is how we cook the tomyam at awin's house..haha..dah pandai menipu sebab menngaku memasak! ko tak masak la shana...tugas ko bli barang ..kehkekhe..saya mmg suka potong2..haha..kena tipu lagi..tapi tom yam amy mmg sedap...

hari bersama coursemate...






it was a very fantastic nite when my coursemate n i playing 'masak-masak in Awins's house..kehkhekhe....kehhke..unplanning activity was arranged when i started to think what should i do on my weekend without person who supposed with me rite now..but its ok.. suka hati la mau jadi apa pun...i dont care..totally dont care...but dont feel sorry for it...




Saturday, March 20, 2010

annoying







muka annoying macam ni harus di beri penghargaan agar lebih faham cara untuk meluangkan masa

hari ni tak penat! kelas pukul 4-6 jak..mmg tak penat sebab dapat seat line blakang sekali..tp i sumpah i tak escape..sebab last class for this sem..macam nak peluk cium je lecturer tuh sebagai tanda terima kasih keran sudi menerima kami sebagai student2 yang comel..sudahla kau shana..
terbangun lagi pukul 3, tak berapa senang, keadaan cuaca yang panas..semalam dinner dekat pukul 10, tak tau kenapa ble ter-DINNER lewat, mungkin sebab lepas penat menumpukan perhatian dalam kelas, terus ke sekolah untuk menyambung assignment yang tidak pernah atau tidak akan siap selagi bukan harinya tibe...(berduyon tiba!)

tak payahlah curhat lagi,TODAY is SATURDAY! nak kemana? suppose to p PITAS, sebab ada assgingment yang berlambak, we have to cansel it, dak palah, dka da rezeki kali kan...huhuh,,,ok la..harus pergi untuk memanjakan diri..selamat kawan2...

Thursday, March 18, 2010

ya Allah...

what the bad day i have today!! sudahlah assignment yang siap semalam kena RE-DO coz tetiba lecturer tukar format..terpaksa cansel trip p PITAS...huhuhu...dan benda yang buat hati saya tidak tenang bila pendrive i 4GB hilang...so damn!! macam2 ada dalam tuh..sedar dak sedar all gone! bencinya bila ada hari yang messy..ada hari yang bad...ada hari yang moddy,,,kan best klu semuanya indah2 belaka...comel-comel belaka...huhu..mana pendrive saya? mana??...eh2..malamni ada perkara lucu berlaku..sgt lucu (hanya d save sebagai draft )...huhu...ok lah...tak ada gambar..

Wednesday, March 17, 2010

Tuesday, March 16, 2010



hati berlagu sepi....sejak bila pandai mangadun..menguli ayat?...wah...td baru siap asignment..n baru jak antar td..what so damn tired i feel..mmg penat...ni la hasil kerja kami...yvette tahniah buat dirimu..(jujur dari hati)...

ada 3 lagi assignments ..i mean...GIANT ASSIGNMENT yang memang perlu d kerjakan...mula merindui mereka yang memanjakan diriku selama hampir 4 tahun....

huh..kenapa malas untuk menulis ketika berpeluang untuk online di bilik yang sejuk ini? kenapa? kenapa? bila i kesunyian macam banyak yang ingin d luahkan...tp tak ada tpt..mereka semua jauh..sgt jauh...dan saya tak percaya jauh itu..dari dulu sampai sekrang..

owh..cerita hari ini?? kelas bermula pukul 8...oleh kerana hanya dapat melelapkan mata selama 3 jam sahaja...saya menambil keputusan untuk datang lambat ke kelas..lewat setengah jam..maaf mama..maaf guru...lama sekali ke kelas...

after kelas abes jam 10..mengedit asignment..lepas tuh berusaha menidurkan didi..tetapi gagal..runsing benda yang remeh temeh...kasihan kepada insan yang tidak sedar akan dirinya kurang disenangi...kerana hari ini membuatkan saya marah dalam hati..(jujur..sgt marah dalam hati!)

kelas bersambung pukul 4...fokus tidak 100 peratus...masi mengantuk..tp berusaha mendengar PNP hari ini sampai habis...BERJAYA!!saya budak pintar! saya budak pintar!!sgt penat...sekrang mencuba untuk tidur..tp macam tidak berdaya juga..ah tidur la shana! tidur...

lepas kelas menolong rakan saya menjawab midterm...tak salah kan?? mmg sgt2 tidak salah..then i tgh ber mask..nak pergi cuci muka dulu..selamat ya...doakan i tidur malam ni..



pernah tak rasa menyesal?

ya..saya menyesal..sangat-sangat menyesal! entry yang hanya mampu dijadikan draft d belog saya yang tak seberapa...

Friday, March 12, 2010

video tak menjadi...

video

kan i ada cakap ada vidoe nak upload ari tuh..tp ni yang testing tp tak jadik punya....tgk la...nak sgt kan???..sabar..sabar..ada lagi nnt...huhu..

Wednesday, March 10, 2010

andi syazana...

tak suka nak komen2 blog orang lain..itu cerita dia, dia punya hal mau tulis nama insan yang dia suka atau benci..even nak mention nama aku pun aku tak kesah, the important is, semua mmg kejadian sebenar...dia puya hal untuk mention minuman kegemaran, makanan kegemaran. warna kegemaran..dia punya suka...(isk, ko ingat apa? tulis biodata diri untuk adik angkat ka shana?)....

fuh..semalam bertapa di lebri until midnight lagi, mungkin malam ini pun sama..tak...malam ini mungkin jumlah candidates adalah berbeza....eh eh..kenapa tak upload video lagi ini..okay2 tgh mengediting untuk resize yang lebih kecik agar tiada buffering untuk melihatnya..marilah kita semua menyaksikan nnt..ok ok..masa untuk mandi...mari mandi..mari mandi..

Monday, March 8, 2010

tak sabar nak upload video terbaru..lepas midterm la k..kehhkee

Wednesday, March 3, 2010

3rd march 2010 (3.49am)

syukur ya Allag masi dapat aku terbangun, tinggkap terbuka luas...lupa menutupnya semalam..penat dari lebri, bekerja keras d lebri, berusaha menaip sebanyak mungkin assignment yang tertinggal...tak apa..

bangun seawal begini mmg bukan kebiasaanku..salah...mmg biasanya terbangun..lepas tgk jam d handset...terus tidur balik..malam ni berbeda..saya bangun terrus mencari nota untuk d baca....satu jam berlalu saya mendirikan diri untun berehat..yeah di sini saya sekrang..apa ceita ni..apa cerita ni saya tak paham...

sebenarnya saya bangun seawal pagi ni kerana perut masuk angin..ya masuk angin..huhu..ok bye!

3.48 am (3rd march 2010)

lets say....if...

Monday, March 1, 2010

hati saya ...

semalam saya berharap akan bangun secerah mentari pada pagi ini..tp...rupanya mentari yang yang bangun secerah hati saya..eh eh.. jangan mula untuk merepek.. early morning, as usual, my routine started with open my eyes (buka kedua mata untuk bangun)...now its 7.28am...pagi kan saya bangun? pagi kan?...banyak kerja...have to go to library to type everything been drafted...

objectives hari ini ::
  1. ke library untuk type assignment...
  2. ke papar untuk jumpa pengetua sekolah
  3. comparative literature should be done By TODAY!!!
 
shana_ku. Template by Exotic Mommie Illustration by DaPino