Sunday, August 29, 2010

jalan0jalan ka namanya td...

ntah la...td tgk wayang...p macam dak happy, td p main snooker, tp macam dak fun, tp p makan cheesy wedges tp macam dak best...tp jalan2 pusing bandar..sangatlah bosan..kenapa rasa bosan, sering melanda diri ini, kenapa rasa sedih, mudah tersentuh, cepat terasa sering melanda diri..masikah sebab keputusan yang bukan dari hatiku sendiri..kadang2 aku cuba untuk menerima keaadaan yang sebenarnya...ya aku mmg sudah untuk terima keadaannya..tp untuk memaintainkannya aku tidak ble melakukannya bersendirian...betul..aku tidak boleh melakukannya secara bersendirian...tp aku mmh bersendiri....tp masa tgk wayang ada word yang mmg terkena d hatiku....'when u are here, i dont feel likes u are here'..mmg kenak la...aku sungguh bosan dengan kehidupan sebegini caranya..i need some changes..but it takes time to get it..yeah...i will move 1 day...i will...get it soon...

oaky, since my simcard has gone...hurm ntah lah..klu c zul dulu cepat jak tindakannya untuk menyelesaikan tindakkanya..knapa kali ini lambat...kenapa kali ni aku harus yang buat semua untuk semua...kenapa??? kenapa aku bodoh untuk menerima semua ini sedangkan aku tau semua ini tidak akan berhasil...napa akuhanya berdiam sendri sedangkan aku ble bersuara...aku rindu apa yang ada pada au dulu..aku rindu apa yang aku punya dulu..aku rindu semua milikku dulu..betul2 rindu..sebab apa yang aku ada dulu tidak sama rasanya...sepatutnya

jalan ka namanya td?/?

lets say....if...

Tuesday, August 24, 2010

dewasa ini...

mari kita menulis lagi..okay..banyak kerja yang harus d langsaikan selepas ini....aoa yang poerlu mereka ketahui adalah ...pembahagian kertas xm..

dewasa ini

lets say....if...

mari kita mulakan untuk kembali berbloging...

ok...mmg sgt2 bersawang...memandangkan sekrang i dah ble online d mana sahaja..so...unlimited dalam pnggunaan internet..saya ingin menyarakan apa yang ingin saya utarakan...baiklah..sekarang saya tidak lagi berasa sedih sgt dengan apa yang berlaku..harap ianya berkekalan...just watvh what i do..and make a positive think that everything will be good soon..hehehe...i da mula merepek...

saat ini aku berada d kelas 4SRC (sains rekacipta)..menjaga budak xm bukan sesuatu yang menyeronokkan...just reminf them jangan menjadi sotong (meminjam) dan jagan menjadi bangau (meniru)....

ok...listen..kenapa aku yang harus menerima semua tanggungjawab itu sedangkan kan ada lagi yang lebih layak..kedudukan ku d tempat ini hanya sementara...bukan aku yang sepatutnya menyelesaikan semua tugas...ada yang lebih berhak...ya..honest, sesuatu yang bangga bila d beri tanggungjawab kepada kita, itu menunjukkan orang mempercayai kita....tp bila uda macam ni, masi dalak proses learning , should i mengambil semuanya???..i just subtitution of something..plz...i wanna get out from here...

cerita kedua, hidup semakin pulih, just remind myself klu kita sedih2 pun kita akan dlanda depression...n plz shana...wake-up....biar kena blajar dari zero..semuanya harus zero...eh eh..malas nak buka cerita l;agi..ok bye...

Sunday, August 15, 2010

becareful

i just wrote something just now...suddently its gone..what to do?..ok one thing i should always remind myself.. 'be careful, they cannot be trusted'

Saturday, August 14, 2010

lets say....if... video

dangdutkah kita....

saat matamu
bertemu mataku
udara segar pun masuk paru2
meski orang bilang sudah bukan zamannya
romantis2an seperti saat umur belasan

tapi jagan ragu kalau engkau mahu
karna bila perlu
lagu dangdut pun kita tiru
tak ada gubuk derita
mesti makan sepiring berdua
dan menari2 bagai boneka dari india

jangan ingat lagi
masa yang dahulu
saat kata cinta masi mengundang rasa malu
kita sudah berubah
kini telah dewasa, umur bertambah tua
meski tak setua oh masi irama
alahmdulillah...puasa pertama dah masuk pagi ini...1 ramadhan 1428H..4 yeast past...bepuasa sebagai seorang student university,,ingat bila masa posa dulu..sebab takut tak dapat bersahur, terpaksa bawa kawan tido d bilik sebab mintak teman untuk bersahur....kadang2 tuh pukul 3 pagi dah pergi cafe..menayang muka yang busuk untuk membeli makanan. bila tunggu makanan sampai ke meja i, kepala tgh sayang menyayang dengan meja. EH. SAlam RAmaDhan buat semua ya...

ok...lama tak update belog (ayat biasa yang digunakan bila blogger hampir lupa blog dia)..eh tak! tak! saya tak pernah lupa pun blog i...cuma agak bz dengan komitment baru yang muncul dalam diri..aiseh..macam-macam je awak ni lah (versi semenanjung)..

hehe...u know what??? tak tau nak cerita dari mana....ok ok..i start wif my story yang i ingat..apa yang i ingat adalah.... ITS TRUE,,,ITS TRUE! NOW I DAH JADI TUNANG ORANG 8 AUGUST YANG LALU...GOSH..GOSH..GOSH...CEPATNYA MASA BERLALU...DAH 24 TAHUN..TAHUN DEPAN 25 TAHUN...TAHUN DEPAN LAGI DAH 26..TP JAGN RISAU...BODY, SKIN, AND GIGI TARING I MASI MAINTAIN LAGI...HEHEE...HA? KAWEN?? SEDANGKAN ENGAGEMENT DAY PUN HURU HARA..2 MINNGU NAK MAJLIS BARU I TAU NAK TUNANGAN....OK OK..STOP PASAL TUNANGAN...TGK JE GAMABR KAT BAWAH NI,,,JIWA MASI REMAJA..BAYANGKAN, TAKK SAMPAI 5 MINIT TETAMU PULANG..N I DAH JADI TUNANG ORANG I DAH KELUAR JALAN2..NI PENGARUH RAKAN SEBAYA KA NI? HAHA...BUKAN THIS IS IM STILL YOUNG..

cerita yang kedua plak...THIS IS A STORY ABOUT AFTER JAK DARI KEHEL ARI TUH, I DAH DAPAT JADI CIKGU GANTI..EH BUKAN DAH PENA BUAT ENTRY KE PASAL JADI CIKGU NI...TP GURU GANTI I MACAM TAK GURU GANTI..SEMUA ACTIVITIES SEEM LIKE I HAVE TO ATTAND IT...HUHUH..TAK APA..MMG ITU NAMANYA KOMITMENT,

third story,

ok ok..next storry..
 
shana_ku. Template by Exotic Mommie Illustration by DaPino