Thursday, December 31, 2009

nightmare!

argh!!! just woke u from my baddream..(mimpi yang jahat)..mmg dak ble tgk aku tidur dgn tenang....da la mama dak da..bikin takut..owh ya...b4 malasku datang ..just want to wish happpy new year all..happy2 always..ok lah..malas dah mula dtg..uhuhu
eh, vid ini akhirnya dapat d upload, pernah saya mencuba untuk mengupload tetapi lappy tetiba terpada...tgk2 vid ini..bila i concang to be iv..i tak layak..tp i nak jugak kena iv...huh...

video

Friday, December 25, 2009

Sumpah! Aku sgt besyukur!

ni result yang terbaru...nak bagi tau turun naik result i khekhekhe....

sila jangan percaya muka ini,,,,


bila i cek result i kemaren..i was like..'damn! 4 flat (gpa).3.22 (cgpa)' trus peluk mama, cium mama. Muka yg tgh pakai mask mcm da kendur, excited gla..telompat! Mcm satu bndar, 1 malaysia aku mau kac tau..aku dpt 4 flat weh! Hahaha..mari terbang bersama saya world!! Mari terbang!!! Huhuh...x sia2 i bergaya. X sia2 i 'mengge' x sia i sedikit temberang! Yg aku tau skrg 4 flat..(tunjukkan 4 jari anda skrg) woooo...makac mama buat doanya ya..makac efa buat ketanya..makasi bapa buat...erk buat apa ya..ha! Fix thesis after kena bg mark. Terima kac semuanya!! Ingat dlu, dlm b4 n3, i siap gaduh dgn lecture dah due date i masi nak antar draft, kena marah tp masi nk melawan..hahaha...then i got this..tq mejar!!! Tq!!! Ok la, ucapan da selesai..nnt i upload result i k..huhuh..mest upload!!
Utk aktivities last, i xda idea nak upload!! Sbb teruja dgn result!!! Mcm rasa nak peluk cium kamu!!! Excited gla! TQ MAMA!!!!

Friday, December 11, 2009

perasaan itu tidak pernah wujud.

tak, perasaan itu tidak pernah wujud. tidak pernah hadir.tidak pernah menyinggah.
perasaan itu hanya satu yang baru, lama-kelamaan akan lupus, lama kelamaan akan bosan, lama kelamaan akan hilang.
semua itu hanya mainan, semua itu hanya ilusi, semua itu hanya mimpi.
sedarilah perasaan itu tidak pernah wujud! hadir! menyinggah! maaf.
okay, banyak benda ptg yang saya MESTI buat...
  1. fix thesis saya + jilid + hantar
  2. pack barang untuk d bawa ke kk
  3. think what should i do in kk..
  4. lappy saya kena fix juga
  5. semuanya harus d buat segera.

Tuesday, December 1, 2009

mals nak becerita,,


semasa kenduri akikah uma kazen..aku tak bekerja d dapur..eleh..klu kena suruh pun aku tak pigi..aku main dgn c kecil ni..




yang ni muka inosen bila lapar..mama tak ada




abg mumud balik..makan dgn dia lah!

Sunday, November 29, 2009

rayaku dah tiba..

eh..hye..aiseh..macam ada orang baca kan..kkhahkahka..ok cerita raya kurban hari ini..jeng2..aku mula dari setat aku bangun..6.54...mama da ready mo p solat..aku bangun lalu menuruni tagga..ok tanya mama apa yang perlu d buat..mama cakap okay..ble kemas ruang tamu,sapu luar,..tp aku buat extra kerja kemas dapur sekali..aiseh..yayay shana...ko jugak la rajin....tak..sebab pernah ingat satu ketika raya..mama pg solat raya dan kami masih lagi tidur..mengamuk mama kami..haha..tp sekrang tidak lagi.pasal kami tidak akan berkerja klu bapa kami ada d rumah...kenapa??itulah rahsianya...

ok ni raya kami selepas mandi d pagi raya.i dono..mmmg everytime raya tak pakai baju raya..tp kami pakai baju yang sgt 'kemas' this is what hapen masa tunggu mama pulang dari kuburan..gaya macam ni kentara gila untuk kelaparan yang termat sgt..hahha

ni raya pertama..tau tak persamaman ketiga2 gambar ni..tau tak time ni hari apa..tau tak yang aku tak bawak baju yang banyak dari kk? tau tak yang hari raya kami x pakai baju kurung sebab panas..tau tak hari raya aku mmg akan pakai kemas...tau tak yang aku pakai untuk bergaya itulah lapik kerusi..tau tak yang...dak abes...
]

tau tak raya kedua yang kitaorang p beli speghetti tint knit ni..sengaja nak pakai seluar tuh..sebab nak cari baju yang padan...kehkkhe...

tau tak yang cerita raya aku dah abes??

Friday, November 27, 2009

a day before raya//



to day..i went to service my sister's car. people! meet my new rriend. shahir..i dono who 'is' this guy. but he helped me to settle up the car..so regrets to him...wajar dong i upload gambarnya sebagai tanda terima kasih..kan ir kan?..banyak tau dia bantu..cari tempat untuk tintet murah..rm330 ble turun p 200...ha..ble cari dia klu nak tintet murah..tp kena tambah duit la..klu nak kayu pun ble cari dia..sebab td dia suh kitorang bw tpt kawan dia kat kilang kayu..nak buat bungalo kot....tau la...untuk masa depan... eh,,,dia baru beli hp baru tau..sony x1..nak trade in hp dgn dia ble je..tp kena tambhh duit la..kkhehke

tau tak.besok nak raya...my sis pnya kereta buat hal..sila ligat gambar d bawah.


tau tak i buat kerja gila berebut nak bli dada ayam kat super market...bila i dah dapat turn n tinggal tunggu kena timbang i amek gambar, mak i senyum2 je..dah tau da anak dia nak buat apa...


okay...u know how that feel to q get the counter??? verry happy..(happy sgt la kau, meluat!)


for dinner, got some meal at sabah chicken rice i guess,..yeah it is..okay..i order mee goreng basah..nice....!!!


okay...i mmg jujur nak potong daun sup tuh..sumpah! i jujur!








Monday, November 23, 2009

this is what happen..


this is my picture with my mama..she is attending for ceremony day of her relative (s) . banyak!

after my mama went out, these is happen to us...we are also going to ceremony, but we have to act as going to open house,,kahhaa,,,


this is on sunday, maybank's carnival. no..tipu...


see...see...this is my sisters friend...lama tak jumpa..aiseh..this is our 1st time la meet each other...

ish...asik upload pics yang tak kena rotate..kenteraan malas...no no no..
these two picture show when we r in that carnival...khehke...


kan dah cakap tebiat lama da keluar...

time to say bye2...effect ubat dah ketara sgt..

urine test result was not good..i mean not good...whateva it is..it should be go on..okay..tomorow will having some long journey (jauhlah sgt dgn 87km ) kehekhe..that for the future, god willing.

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Thursday, November 19, 2009

okay la..nak mengaku....

aku selalu baca...klu orang lama dah tak update belog mesti dia akan cakap...'wah!!1 dah lama tak update belog..sah bersawang'.....aku nak cakap ape arrr??? macam ni ble ka?? 'wah! dah lama tak upadate belog..dak berkutu'....okay..tak manis ..nak tukat macam ghini la..'wah! nak delete semua entry and belog ni sekali sebab dah lama tak update'..kehkhe..okay shana..intro u dah cukup pjg....kkhekhe./...baik la
aku banyak nak cerita...sebab aku tak terdaya..banyak benda2 yang mengganggu pemikiranku samapi aku tak berkesempatan untuk mencarut d sini..tak! bukan mencarut..okay nak berterus terang,..this pics all makes me carzy to hangout with....fuh..penat bila nak mula nak cover then kena cakap terus terang..yelah yelah...tak pa..ni la pic ni..ni kat bawah buat i gila...semua pics...tp gambar mangukuk yang tak tau malu..menjerit2 mintak i upload dalam belog ini..kesian dia dah posing abes dua tiga minit yang lalu....

ni la salag satu benda yang buat i tak bagi kerjasama langsung...ngehneghneg...aku bukan apa...just nak cakap yang mereka ni mmg tak pernah buzz aku..aku je yang selalukacau mereka....

aku bukan tak nak ...diorang dah panggil...ini game aku..dulu tak active..sedar tak sedar,,,,duit dah smpai 10 k..ari tuh mmg nak berenti..bila sedar rugo tak shopping furniture...dah shopping ada balance lagi 4k,..aiks..macam best la plak deco2 ni..so..continue dgn ni la....
eh,.ni pun aku pernah berdoa nak berenti main ni...tp bila tgk sepupu aku punya cefe lebih cantek..macam nak fight...bila duit dah bertamabh,.,ble bli meja..ble upgreat kerusi...ble tambah menu..macam best...


yang no...huhuh..hampeh!! tak buat aku gila langsung la!!!! ni muka borink bila tak ada orang nak ym dgn dia...dan dii juga buat aku gila bila asyik suruh aku upload gambar ni kat belog aku....huhuh...tak best la....ngeh nghe nghe,,,,penyebook...



Monday, November 16, 2009

this is,...entry yang banyak gambar....

(gambar terbalik...tunjuk sgt malas nak tukar)
okay...mama cakap kena makan durian...tak! tipu..mama tak cakap..i yang cakap...okay..tiga hari berturut2 p tempat ni...macam besok dah tak ada durian kena jual nak pergi beturut...free punya pasal

okay...mlam after makan durian..bli barang seperti ini....okay..bio oil (baru nak cuba) kena tunggu tiga bulan baru ada result..muka tak berapa masalah..tp saja cuma alat yang ble menmbahkan ongkos bulanan yang berlebihan...
kebetulan i kena peri2 yang tersagt...so kali ni i warnakan kuku i dgn kaler suci (tolonglah!) ngengengen...buat kat kaki jugak tau! haiz shana..mana ko blajar semua2 ni...
ini kejadian pagi tadi..dgn penuh semangat sis (tundung pink-single)bangun awal..kunun2 nak ke karnival maybank tuh..sampai jak d sana...tetiba nampak benner kena postpon...okay la..kita ke pizza-hut dulu...

setalah kami tidak mengetahui kemana arah harus d tuju,...here we are..tepi laut layan diri masing2....

betull..i tak tipu..i tak suruh lona snap ini gambar..cuma...i cakap 'tolong' je ngan dia...

cuma melayan perasaan sesama sendiri....
okayla..sebnarnya i tunggu mama i pulang dari kunak..tp dah pukul 2 lebeh..mak tak balik mungkin...tp esok apptmnt mama dgn doctor...ok lah...mama balik nnt baru bebel...huiz....
besok i kena bangun pukul 7 tau ..kena hantar adik i pegi kelas..tak pe..malam masi panjang...jeng jeng jeng..

Friday, November 13, 2009

kenapa x muat???


ihuhuh...aku marah! aku geram!! kenapa x muat!! kenapa 7 for all mankind ni x muat??? i nak pakai!! betol nak pakai!!! tp tak muat. gemuk?? bukan! lemak? mmg ndak da! tp napa tak muat? saiz? yi j? argh!!!!! simpan? waaa nak pakai jugak! kan tak muat..huhuh...

a !!! saiz! tak ngam!!! tp nak pakai jugak!!! haiz!! nak buat apa??? present?? tak sampai hati nak bagi benda yang mmg nak dari 4 tahun lalu! nak buang? gila? tak! mahal ni!!!, abes tuh? jual?..ade ke orang nak bli?

dah...dgn perasaan yang tak teruja sangat..i dah dapat dah compact powder MAC ni....ori okay!!..
 
shana_ku. Template by Exotic Mommie Illustration by DaPino